Tekst objavljen: 14.11.2019 11:55        


Brendovima ne treba Amazon, čija je prednost bila brzina, ali se ta prednost suzila. Promet preko sopstvenih sajtova je profitabilniji a jača i robnu marku, smatraju u Najkiju

"Najk" se više neće prodavati preko Amazona

Američki proizvođač sportske opreme, „Najki” odlučio je da prekine saradnju sa „Amazonom”.

Iz Najkija je saopšteno da kompanija više neće prodavati robu preko veb sajta „Amazona”, jednog od vodećih onlajn trgovaca u svetu, u želji da se fokusira na direktan odnos „Najkija” sa potrošačima, prenosi Si-En-Bi-Si.

Ova vest je uključila alarmno zvono u maloprodajnoj industriji, a neki nagađaju da bi i ostali brendovi mogli da slede Najkijev potez i ocenjuju da bi bilo pametno da to i urade.

„Brendovima ne treba „Amazon”. Brzina isporuke je bila prednost Amazona, ali se ta prednost suzila...Ovaj potez nam pokazuje da moćni brendovi shvataju da je promet preko njihovih sopstvenih veb sajtova samoodrživ, profitabilniji i da zapravo jača robnu marku, dok je njihov promet i prihod preko Amazona manje profitabilan i manje doprinosi jačanju brenda”, izjavio je Rendi Konik, analitičar u kompaniji Džefris, prenosi Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Konik smatra da će mnogi jaki modni brendovi, pa čak i oni iz drugih sektora, u budućnosti odlučiti da odustanu ili da ograniče svoje odnose sa Amazonom.

Iz Amazona nisu odmah odgovorili na zahtev Si-En-Bi-Si-a za komentarom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
najk se neće prodavati na amazonu najk nike amazon prodaja online prodaja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana