Tekst objavljen: 05.08.2022 15:55        


Švajcarska bankarska grupa Kredi Svis, jedna od dve najveće u zemlji (druga je UBS), raspravlja o gašenju više hiljada radnih mesta širom sveta, izvestio je Blumberg, pozivajući se na dobro upućene izvore

Najveća švajcarska banka planira gašenje više hiljada radnih mesta


Očekuje se da će ova grupa finalizovati planove u narednih nekoliko meseci i istražiti neefikasnost službe za upravljanje investicijama na dnevnom nivou, kao i službe za upravljanje rizikom i informacionim tehnologijama, u okviru napora da preoblikuje svoje investiciono bankarstvo, piše dalje u izveštaju njujorške agencije.

Kredi Svis je krajem jula prijavio gubitak od 1,59 milijardi švajcarskih franaka (1,65 milijardi dolara) za drugo tromesečje, podbacivši značajno u odnosu na tržišna očekivanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Osim toga, banka je prošlog meseca imenovala šefa za upravljanje imovinom, Ulriha Kernera, za svog novog glavnog izvršnog direktora. Njegov zadatak je da smanji sektor investicionog bankarstva i troškove za više od milijardu dolara, kako bi pomogao banci da se oporavi od niza skandala i gubitaka.

Kredi Svis je ranije saopštio da ima za cilj da skrati rok za uštedu troškova - ubrzanim sprovođenjem mera, uvedenih prošlog novembra, u okviru programa reorganizacije. Cilj je sistemska ušteda od 1,0 do 1,5 milijardi franaka godišnje do 2024. Banka je pooštrila i mere kontrole nakon što je pretrpela milijarde dolara gubitaka zbog grešaka u upravljanju rizicima i prilagođavanju poslovanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
švajcarska banka švajcarska banke otpuštanja Credit Suisse kredi svis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana