Tekst objavljen: 11.07.2023 16:15        


Najveći proizvođač automobila iz Kine, koncern SAIC Motor, planira da izgradi fabriku na teritoriji Evrope. U njoj bi se proizvodili samo električni automobili. Kineski mega koncern u svom portfoliju drži staru englesku marku MG, ali se s proizvodnjom automobila tog brenda u Britaniji prekinulo još 2016. godine, nakon čega se pomenuti brend preselio u zemlju novog patrona

Najveći kineski prozivođač automobila planira  izgradnju fabrike u Evropi


Kineski proizvođač tvrdi da je tokom prethodnog dvanaestomesečnog perioda okončanog 31. decembra, Evropljanima isporučuo više od stotinu hiljada četvorotočkaša. Portparol kineskog proizvođača automobila je novinarima BBC-a kazao da se i dalje razmatraju sitnije pojedinosti u vezi implementacije plana koji predviđa gradnju fabrike na našem kontinentu.

Još se ne zna gde će se fabrika nalaziti, niti je poznato kada bi proizvodnja prema planovima trebalo da krene. Međutim, dileme nema u pogledu toga da će se u njoj sklapati proizvodi koji su sinonim velikog uspeha koncerna na kontinentu, a to su električni automobili.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prošle godine prodali 5,3 miliona automobila

SAIC Motor je obnarodovao podatak da je tokom prošle godine prodao 5,3 miliona automobila. Koncern neguje i više kompanija - zajedničkih poduhvata sa inostranim društvima, pa tako žive u ortakluku s nemačkim Volkswagenom, ali i američkim proizvođačem vozila po imenu General Motors.

Pored otadžbine, SAIC Motor upravlja radom u fabrikama i u drugim zemljama Azije. Tako su kompleksi tog preduzeća podignuti i u Indiji, Pakistanu, Tajlandu, a i u Indoneziji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
SAIC Motor proizvodnja automobila kina evropa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana