Tekst objavljen: 02.03.2015 11:20        


Švedska industrija nameštaja Ikea lansirala je na trzište noćne ormariće, radne stolove i stone i podne lampe koji bežično pune mobilne telefone i tablet računare. Ti inovativni proizvodi, kako piše Jutarnji list, već u aprilu biće dostupni i u hrvatskim Ikea robnim kućama.

Nameštaj za bežično punjenje mobilnih uredjaja

Kolekcija za bežično punjenje rezultat je dugoročnog projekta Home Smart, kojim Ikea razvija inovativna rešenja koja doprinose boljem životu kod kuće, a integrišu bežične punjače u komade nameštaja.

"Iz istraživanja i kućnih poseta koje sprovodimo svake godine, znamo da ljudima smeta nered koji stvaraju kablovi. Brinu se hoće li uspeti na vreme da pronađu punjač i hoće li im se baterija potrošiti", rekla je načelnik odeljenja rasvete i bežičnog punjenja u Ikea Švedska, Žanet Skjelmos, i istakla da su uz novi nameštaj kablovi - nepotrebni.

"Zahvaljujući našoj kolekciji, istovremeno možete puniti nekoliko uređaja, a vaš dom će ostati uredan i ugodan bez kablova", objasnio je jedan od dizajnera kolekcije David Val.

Nova Ikea kolekcija koristi tehnologiju koja ima globalni Kju-i (Qi) standard sertifikovanja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji imaju ugrađen taj standard (Gugl, Neksus, Nokia Lumia, HTC, Samsung).

Uređaje koji nisu Kju-i kompatibilni, poput Ajfon uređaja, moguće je puniti VITAHULT navlakom za punjenje, koju će kupci takođe moći da nabave u Ikea robnim kućama, navodi list.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
mobilni telefoni Ikea bežično punjenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana