Tekst objavljen: 06.08.2022 9:00        


Narodna banka Srbije (NBS) potvrdila je danas, a povodom pojedinih apela i poziva da preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolji način zaštiti standard građana Srbije

NBS: Uskoro paket mera u vezi sa naknadama banaka


"Podsećamo da će povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima NBS na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora, 11. avgusta, doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije", saopštila je centralna banka.

Iz NBS su ponovili da donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se centralna banka neće oglašavati pre nego što te odluke donese, te da će o svim detaljima mera javnost će ubrzo biti obaveštena.

"Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije", navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pri tome, kako je istaknuto, za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, "NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću".

2 komentara

  1. User image
    Istina 06.08.2022 11:22

    NBS treba za zabrani povećanje kamata i povećanje cena bankarskih usluga dok traje rat u Ukrajini. Ovako FED i Evropska centralna banka, svoje troškove finansiranja rata u Ukrajini prebacuju na sve zemlje gde je osnovna berzanska valuta dolar ili evro.

  2. User image
    Goran 06.08.2022 11:34

    Ne verujem da će se Jorgobanka smeti suprotstaviti s novo nastalom pljačkom i bahatošću banaka. Oni je tu i drže, dok mi plaćamo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Narodna banka Srbije poskupljenje bankarskih tarifa banke u srbiji nove mere

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana