Tekst objavljen: 07.11.2020 16:00        


Proizvođači automobila i dalje očekuju da će moći da povećaju proizvodnju

Nemački industrijalci smanjuju proizvodne planove Berlin

Očekivanja nemačke industrije za naredne mesece pogoršala su se u oktobru nakon višemesečnog rasta potonuvši na 17,4 poena sa septembarskih 20 bodova, objavljeno je u najnovijem Poslovnom pregledu instituta IFO.

- Industrija malo usporava. Generalno, ipak, većina industrija planira da proširi svoju proizvodnju. Ostaje da se vidi u kojoj će meri trenutna korona ograničenja uticati na industriju -kaže IFO-v stručnjak Klaus Vohlrabe.

Primera radi, proizvođači automobila i dalje očekuju da će moći da povećaju proizvodnju, ali u manjem obimu. Njihov pokazatelj je pao na 41 bod, nakon što je u septembru iznosio 52 poena. Nasuprot tome, svetlija očekivanja su među proizvođačima računara, gume i plastike, papira i kartona, pri čemu je kod svih pojedinačno indeks blago porastao na 23 poena.

I proizvođači nameštaja očekuju dalje povećanje proizvodnje. Ovde se pokazatelj popeo sa septembarskih 16 na 20 poena u oktobru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U hemijskoj industriji su očekivanja u izvesnoj meri pogoršana, budući da se indeks u toj delatnosti spustio na 19 poena sa 24 boda u septembru.

Među proizvođačima električne opreme, indikator je pao na 16 poena, a opao je i optimizam kod proizvođača metalnih proizvoda u pogledu budućnosti, pri čemu je njihov pokazatelj potonuo na 13 poena. Proizvođači hrane očekuju samo mali porast proizvodnje. Njihov indeks je pao sa 29 poena u septembru na devet poena prošlog meseca.

Štamparije planiraju da smanje proizvodnju, što ilustruje sunovrat njihovog indeksa sa plus 14 na minus 15 poena, a proizvođači pića su još pesimističniji u pogledu budućeg poslovanja; s obzirom na to sa su njihova očekivanja pala sa minus 12 na minus 41 poen.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pandemija 2020 industrija Nemačka proizvodni planovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana