Tekst objavljen: 26.05.2015 12:23        


Korisnici daljinskog grejanja u Nišu zatražiće od "Gradske toplane" hitno umanjenje cene grejanja za 10 odsto.

Nišlije traže hitno umanjenje cene grejanja za 10 odsto

Kažu da je to uslov za nastavak pregovora o umanjenju cene grejanja i za odustajanje od masovnog iskuljučenja sa mreže, odlučeno je na skupu predsednika Skupština stanara u ponedeljak.

Okupljeni građani su poručili rukovodstvu Toplane i gradskim vlastima da je "đavo odneo šalu" i da je na isključenje grejanja u Nišu spremno više od 500 Skupština stanara sa više od 20.000 vlasnika stanova.

"Gradska toplana neće ni osetiti to sniženje cene, a smatraćemo to dobrim gestom prema korisnicima daljinskog grejanja i dobrom osnovom za dalje pregovore", rekao je Đokica Jovanović, jedan od pokretača građanske inicijative za smanjenje cene grejanja i za formiranje udruženja koje će okupiti predsednike Skupština stanara.

Jovanović je rekao da pokretači inicijative za formiranje udruženja više ne savetuju građanima da se isključuju sa mreže već im prepuštaju da sami odluče "šta im je činiti".

"U svakom slučaju ne odustajemo od prvobitnog zateva da cena grejanja u Nišu bude za deset odsto niža u odnosu na onu koja je važila pre umanjenja penzija i zarada u javnom sektoru", kazao je Jovanović.

Predsednici Skupština stanara jednoglasno su na skupu odbacili predloge za sniženje troškova grejanja koje je predložila gradska Uprava za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj, uz konstataciju da oni vređaju "ljudsku inteligenciju".

Uprava za komunalnu delatnost predložila je korisnicima daljinskog grejanja čitav niz kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih mera koje bi bile realizovane u narednih 20 godina. Među predloženim merama nalaze se između ostalih i ugradnja kalorimetara, poravljanje energetske efikasnosti stambenih objekata i smanjenje plata zaposlenima u "Gradskoj toplani" za pet odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena grejanja daljinsko grejanje niže cene energenata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana