Zvanični kurs Evra za dan 22.06.21. :: 117.5731 rsd
Tekst objavljen: 22.01.2020 10:55        


Priključak za gas bi trebalo da bude oko 650 evra a Srbijagas će davati beskamatna sredstva za period od tri do pet godina koja će vraćati kroz plaćanje računa, kaže Dušan Bajatović

Niža cena priključaka za gas za domaćinstva

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će biti snižena cena priključka na gas i da će građani za to moći da dobiju od Srbijagasa beskamatna sredstva na period od tri do pet godina, koja će vraćati kroz izmirivanje računa za gas.

Bajatović je gostujući na Prvoj rekao da će Srbijagas smanjiti troškove za priključak na gas na oko 650 evra za domaćinstva, u dogovoru sa Agencijom za energetiku.

„Tražićemo da lokalne samouprave izbace sve takse, jer ako neko neće da se priključi to nije prihod i tražićemo od vlade da reaguje u tom smislu. Srbijagas je uputio zahtev vladi i računam da ćemo biti podržani da se odbore neka sredstva, tako da ćemo davati beskamatna sredstva građanima za priključenje na gas na tri do pet godina da ne moraju da idu u banku. Biće u obavezi da to plate kroz račun za gas”, rekao je on.

Na pitanje kako vidi komentare u javnosti da se toliko priča o gasu zbog predizborne kampanje i zato što je premijerka Ana Brnabić rekla da vidi Srbijagas kao preduzeće koje čeka restrukturiranje, Bajatović kaže da nema nikakvih problema u vezi sa tim što je premijerka rekla, pošto se u Srbijagasu već odavno sprovode reforme. Dodaje da se već uvodi profesionalni menadžment i da je on već prošao kroz sve te konkurse.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Mi smo se veće restrukturiralii u smislu da smo odvojili transportera, verovatno ćemo odvojiti i distributera. U Srbiji treba formirati četiri zone za distribuciju. Sve što traži vlada, mi ćemo da uradimo, ali bojim se da ta priča, ne branim nikoga... To se svodi na to da izbacimo socijalnu politiku iz Srbijagasa i to smo i uradi. Imali smo EBIDA 150 miliona evra, malo li je”, kazao je Bajatović, prenosi Tanjug.

Govoreći o životnoj sredini, navodi da u Beogradu nisu toplane zagađivači pošto su skoro sve na gas.Dodaje da bi samo u Beogradu moglo da se uvede više od 300.000 indivilualnih priključaka, kao i da će kompletna gasifikacija biti završena naredne godine u glavnom gradu.Realizuju se i projekti gasifikacije valjevskog okruga, završena je gasifikacija požarevačkog okruga, dodao je Bajatović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
priključak za gas priključak za domaćinstva jeftiniji priključak dušan bajatović gas srbijagas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana