Tekst objavljen: 22.07.2015 16:41        


Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je danas da će sa primenom mera u oblasti dalinskog grejanja korisnici priključeni na gradsku toplanu ubuduće imati jasnije očitane račune za grejanje, biti zaštićeni od energetske neefikasnosti i imaće sve uslove da plate onoliko energije koliko su potrošili.

Nove mere za bolje grejanje u Nišu

Mere u oblasti daljinskog grejanja, koje je novinarima predstavio gradski većnik Miloš Banđur, pripremljene su sa ciljem da "olakšaju građanima njihov položaj" i primenjivaće se od naredne grejne sezone.

Merama je, pored ostalog, predviđeno subvencionisanje grejanja građanima sa niskim kućnim budžetom i niže tarife obaveznog plaćanja kod korisnika koji obustave grejanje preko toplane.

Gradonačelnik Niša je rekao da su predstavljene mere još jedna pružena ruka skupštinama stanara koje organizuju proteste građana nezadovljne cenama trejanja.

"Ozbiljno shvatam proteste građana, ali ovo je najniža moguća cena, niža nego u Novom Sadu, Kragujevcu i Beogradu. Stvoreni su uslovi da građani koji protestuju ovo prihvate kao realnost", rekao je Perišić.

On je naglasio da neće dozvoliti da kada dođe jesen, grejanje bude odloženo ili da budu nezagrejane škole, vrtići ili stanovi građana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
toplane daljinsko grejanje centralno grejanje cene grejanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana