Tekst objavljen: 05.10.2020 14:55        


Da je Pančevo postalo popularno mesto u koje se Beograđani tokom poslednjih godinu dana najčešće sele, najpre se može videti po rastu cena nekretnina u ovom gradu

Novi "bum" u ceni nekretnina, ovoga puta van Beograda

Cena kvadrata porasla je i više od 50 odsto, a stručnjaci ističu da se to ne odnosi samo na novogradnju, jer su trenutno i prodavci starogradnje drastično digli cene kvadrata.

Pre svega, zbog svoje lokacije na otprilike 19 kilometara od Beograda, preciznije svega 20-ak minuta vožnje, ali i razvoja infrastrukture, Pančevo je doživelo pravu "eksploziju cena kvadrata" poslednjih godina.

Da je tako, za "Blic Biznis" potvrđuje i Anita Pešić, produkt menadžer sajta Nekretnine.rs. Ona ističe da kupce iz Beograda privlači pozicija ovog mesta, sa više od 120.000 stanovnika, zatim razvijena infrastruktura, 20 vrtića, 10 osnovnih i osam srednjih škola.

"Svi ovi činioci, kao i sama povećana potražnja za novogradnjom, doveli su do rasta cene kvadrata u Pančevu više od 50 odsto. Pre par godina cena novogradnje je bila oko 800 do 950 evra po kvadratu, a danas kvadat košta između 1.100 i 1.400 evra", objašnjava Pešić.

U Pančevu se, kako kaže, na svakom koraku grade nove zgrade, a da zainteresovanih kupaca definitivno ima pokazuje i to što investitori većinu stanova prodaju pre završetka izgradnje.

Ipak ističe da se još jedna promena trenutno dešava na tržištu nekretnina u Pančevu. Prodavci starogradnje, takođe, drastično su digli cene kvadrata. Tako, sa prosečnih 500 ili 600 evra po kvadratu, sada pojedini prodavci cene svoje stanove u starogradnji od 700 do 900 evra po kvadratu.

"Mnogi se slažu da je ovaj skok bezrazložan i nerealan, jer nije isto kupiti novoizgrađen stan i stan u zgradi iz šezdestih ili osamdesetih godina. Trenutno je ponuda stanova u starogradnji jako mala, ono što je na prodaju ima dosta višu cenu, pa samim tim slabo dolazi i do realizacija prodaja", navodi Pešić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Razvoj infrastrukture diže cenu kvadrata

Poboljšanje infrastrukture oduvek je uticalo na razvoj mesta, kao i na rast cena stanova i kuća.

Tokom poslednjih desetak godina u Pančevu su renovirani sportski centar, Narodna bašta, plaža na Tamišu, otvoreno je i više velikih marketa i tržnih centara. Pančevci su dobili i brojne sportske objekte, bazene i teretane, a jedino što eventualno nedostaje su privatni vrtići.

Do Pančeva iz Beograda brže nego do nekih delova prestonice

Koliko god zvučalo čudno, do Pančeva se može lakše i brže stići iz centra Beograda nego do mnogih drugih delova grada.

Od Glavne autobuske stanice u gradu na Tamišu do Pančevačkog mosta u Beogradu stiže se autobusom za oko 25 minuta, a za još 10 do 15 do gotovo svih centralnih destinacija u prestonici.

Autobusi ATP-a na liniji Pančevo - Beograd polaze na svakih pola sata, a u vreme jutarnjeg i poslepodnevnog špica i na 15 minuta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cene stanova Beograd pančevo cene nekretnina nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana