Tekst objavljen: 09.09.2020 11:20        


Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pozvala je zaposlena lica širom Srbije da se prijave na novi onlajn program Prekvalifikacije za IT, koji je otvoren do 30. septembra 2020. godine

Novi ciklus IT prekvalifikacija biće organizovan online

Do sada je putem ovog programa obučeno preko 2.000 polaznika i polaznica od 2017. godine.

Obzirom na pozitivne rezultate prethodnih faza programa, kao i kontinuiranog rasta IT sektora u Srbiji, odlučeno je da se on nastavi i da se kroz njega obezbedi obuka zapreko 200 novih junior programera.

Nakon obuka dupliran je procenat zaposlenosti polaznika, kao i prosek početnih zarada onih koji su se zaposlili na IT pozicijama i ona iznosi skoro 70 hiljada dinara.

"Program će se ove godine održati onlajn kako bismo omogućili svim polaznicima iz cele Srbije da učestvuju i tako stiču nova znanja i veštine direktno iz svog doma", saopštili su organizatori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Onlajn program će se sprovoditi tokom 2020-2021. godine i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od četiri programska jezika (Java, Python, JavaScript i PHP), kao i 20 časova obuke iz mekih veština i 120 časova prakse.

Kako biste se prijavili za program Prekvalifikacije za IT, potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

- da ste državljanin Republike Srbije;

- da niste mlađi od 18 godina;

- da imate završenu srednju školu;

- da nemate više od ostvarenih 120 ESPB bodova na visokoškolskoj ustanovi na IT smeru i niste trenutno upisani na III ili IV godinu (pod IT smerom se podrazumeva da u programu postoji minimum 20% predmeta iz oblasti računarske tehnike, računarskih nauka, softverskog inženjerstva i informatike);

- da ste trenutno zaposleni;da niste radili duže od šest meseci na IT poziciji u bilo kojoj kompaniji;da ste spremni da pohađate praksu nakon završene obuke u trajanju od 120 sati.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
it sektor prekvalifikacije za IT online Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana