Tekst objavljen: 18.02.2024 16:00        


Nacionalna služba za zapošljavanje uputila je javne pozive za novi paket mera namenjenih dugoročno nezaposlenima, putem kog deli subvencije za samozapošljavanje. Ovaj poziv je otvoren do 11. marta 2024, a ostali javni pozivi trajaće do 31. decembra.

Novi paket mera za dugoročno nezaposlene


Paket mera sprovodi se u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada” – IPA 2020, koji se sprovode u četiri filijale – Pančevo, Požarevac, Jagodina i Prokuplje, saopštila je NSZ.

Onaj paket mera koji se odnosi na dugoročno nezaposlene sprovodiće se kroz nekoliko javnih poziva: za realizaciju mere obuka na radnom mestu za dugoročno nezaposlene uz subvenciju za zapošljavanje, potom javni poziv za subvenciju zarade za dugoročno nezaposlene sa invaliditetom bez radnog iskustva. Tu je i javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje dugoročno nezaposlenih, kao i javni poziv poslodavcima za subvenciju zarade za zapošljavanje dugoročno nezaposlenih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Projekat je finansiran od strane Evropske unije kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
dugoročno nezaposleni nezaposleni državna pomoć nezaposlenima nacionalna služba za zapošljavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana