Tekst objavljen: 27.09.2013 13:00        


Prodavci novih automobila su Srbiji se dovijaju na razne načine ne bi li nekako namamili kupce i kako-tako završili 2013. godinu, najtežu još od vremena sankcija.

Nude automobile i bez učešća i kamate ali kupaca nema

Za prvih devet meseci ove godine prodato je tek nešto više od 16.000 novih automobila u Srbiji, a recimo, 2008. u istom periodu, u godini kada je ekonomska kriza tek pripretila, prodato je oko 46.000 vozila!

Zato i ne čudi da je nedavno, južnokorejska kompanija KIA ponudila prodaju svojih automobila na kredit bez učešća i bez kamate, na 60 mesečnih rata. Pri tome ista kuća nudi i popuste do 2.000 evra za vozila kojih ima na lageru!

Fijat automobili Srbija su još za vreme martovskog sajma automobila obezbedili "subvenciju", kažu, iz sopstvenih izvora od 3.000 evra za model "500 L" uz, doskoro najnižu kamatu na tržištu od dva odsto.

Većina uvoznika je marže skresala na minimum, a kupcima nude brojne pogodnosti, od besplatnog kasko osiguranja, produžene "potpune fabričke garancije", do navigacije, patosnica, besplatnog redovnog servisa za sve vreme trajanja garancije, besplatnih kontrolnih pregleda.

Nude i kreditiranje od pet do sedam hiljada evra beskamatno... Jedan od dilera je čak, doskoro nudio i desetodnevno letovanje u Grčkoj za dve osobe svakom kupcu!

Predsednik Srpske asocijacija uvoznika automobila Miloš Petrović kaže da automobili nikada nisu bili jeftiniji, ali da su za prosečni džep srpskog vozača i dalje novi automobili san.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Sloboda Mihalj 04.12.2013 10:08

    Ako uzmemo u obzir pljačkaško lihvarske kamate koje nude naše banke, pozdravljam akciju auto kuća, ali treba da se potrude da ove informacije dođu do kupaca pa će verovatno i skočiti prodaja novih automobila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana