Indikativni kurs Evra na dan 19.10.21. :: 117.5792 rsd
Tekst objavljen: 28.01.2018 10:01        


Beogradska preduzeća su krajem prošle godine ukupno dugovala na ime poreza na imovinu, lokalne komunalne takse i naknade za korišćenje gradjevinskog zemljišta 14 milijardi dinara, a najveći dužnik od firmi koje rade je Poljoprivredna korporacija “Beograd” čije su neizmirene obaveze oko 650 miliona dinara, objavila je Uprava javnih prihoda grada Beograda.

Objavljena lista poreskih dužnika među preduzećima

Drugi najveći poreski dužnik, prema objaljenom spisku od oko 150 preduzeća, je Novinsko izdavačko preduzeće kompanija“Borba”sa dugom od skoro 560 miliona dinara, a treći je centar“Sava”koji na ime javnih prihoda iz nadležnosti lokalnih samouprava duguje oko 559 miliona dinara.

Dug društva sa ograničenom odgovornošću“Arena”(sportska hala) na Novom Beogradu za 2017. godinu iznosi skoro 300 miliona dinara.

Rekorder po dugu od preduzeća koja su u stečaju je fabrika“Ivo Lola Ribar”koja ima neizmirene poreske obaveze od oko 974 miliona dinara. SlediIndustrija mašina i traktora(IMT) sa dugom od 875 miliona dinara, a zatimPrva srpska fabrika šećera “Dimitrije Tucović”čije su neizmirene obaveze 618 miliona dinara.

Galenikakoja je prodata prošle godine ima poreski dug prema gradu Beogradu od oko 321 milion dinara.

Kompanija“Progres”, koja se bavi spoljnom i unutrašnjom trgovinom i u reogranizaciji je, duguje oko 275 miliona dinara,Internacional CGu stečaju (Geneks) oko 480 miliona, Industrija motora Rakovica 264 miliona, preduzećeTrudbenik gradnjau stečaju 242 miliona, aJugoslovenska izvozna i kreditna bankau stečaju 226 miliona dinara.

Preduzeće“Mostogradnja”u reorganizaciji duguje 169 miliona dinara, javno preduzećeDirekcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda164 miliona, akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost“Politika”141 miliona, aVerano motorsu stečaju 131 milion dinara.

Vaterpolo klub “Partizan”nije izmirio poreske obaveze prema gradu Beogradu u iznosu od 30 miliona dinara,fudbalski klub “Crvena zvezda”duguje 37 miliona, aSportski centarna Novom Beogradu 35 miliona dinara.

Na spisak dužnika dospeo je iZavod za izgradnju grada Beogradasa dugom od 35 miliona dinara. Poreske obaveze redovno ne izmiruje niCrveni krst Srbijekoji je dužan oko 56 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
dužnici poreski dug beogradska preduzeća lista dužnika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana