Tekst objavljen: 16.09.2020 9:00        


Preuzimanje Tifanija od strane Luj Vitona je privremeno obustavljeno zbog najave SAD da će uvesti takse na francuske proizvode

Obustavljeno preuzimanje Tifanija

Poznati proizvođač nakita koji je svoje mesto u istoriji obezbedio kroz jedan od omiljenih filmova svih generacija (Doručak kod Tifanija), za sada neće biti prodat francuskoj multinacionalki LVMH, kod nas poznatijoj pod imenom Luj Viton. Da se ova akvizicija desila, to bi bio najveći ugovor u dosadašnjoj istoriji preuzimanja kompanija koje prave luksuzne proizvode.

Naime, LVMH je trebalo da izdvoji 16,2 milijarde dolara za poznatog proizvođača nakita, ali to se nije dogodilo zbog američke pretnje taksama na francuske proizvode.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Da podsetimo, Sjedinjene Američke Države su u julu najavile takse od 25 odsto na francuske proizvode, uključujući i kozmetiku i tašne, i to kao odgovor na evropsko insistiranje na digitalnom porezu.

Francuske vlasti su zato savetovale Luj Vitonu da odloži akviziciju Tifanija dok se ne vidi da li će Amerika zaista početi ovo da sprovodi početkom januara 2021. godine, kako je najavila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tifani Luj Viton nakit SAD Francuska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana