Tekst objavljen: 22.05.2015 15:30        


Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić danas je, otvarajući na Kalemegdanu Festival manifestacija, destinacija i degustacija "Beogradski manifest", istakao da će i taj festival doprineti povećanju broja turista i deviznog priliva u ovoj i godinama koje slede. "

Očekuje se 1,3 milijarde dolara deviznog priliva

"Očekujemo da će devizni priliv ove godine biti veći od 1,3 milijarde dolara dok bi očekivani porast turista bio 10 procenata. Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja poslednjih godina beleži dvostruki rast broja stranih turista", rekao je Ljajić na otvaranju.

On je naglasio da će ova manifestacija postati tradicionalna, da će najavljivati sve što će se događati u Srbiji tokom turističke sezone i predstavljati turističke potencijale mnogih gradova u Srbiji.
Ministar je podsetio da u našoj zemlji ima oko 1.700 različitih manifestacija i mnoge od njih posećuje stotine hiljada ljudi što donosi značajne prihode lokalnim samoupravama.

Ove godine na Beogradskom manifestu učestvoje 50 gradova, a Ljajić veruje da će naredne godine ovo biti manifestacija regionalnog karaktera na kojoj će se predstavljati ponuda svih zemalja regiona.
Festival "Beogradski manifest" održava se po prvi put, trajaće do nedelje 24 maja a ponuda će biti predstavljena u 15 festivalskih celina.

Sva tri dana trajanja festivala biće održavana i takmičenja u preciznom letenju balona, a u "Night glow" kako se nazivaju večernje atrakcije, biće pružena i slika balona koji svetle u noći.

Posetiocima će hranu pripremati kuvari-šampioni koji su na takmičenjima poneli prve nagrade za kulinarsko umeće, dok će domaćini muzičkog programa biti festivali: Beer fest, Zaječarska Gitarijada, Nišvil, Dragačevski sabor trubača, Love fest i mnogi drugi, pa posetioce svako veče očekuju koncerti.

Filmski program organizuju Fest, Palić Film Festival, Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Cinema city, Kids fest, a pored druženja sa glumcima i rediteljima, posetioci će moći da pogledaju nagrađivana filmska ostvarenja u bioskopu na otvorenom u formi "Silent movies".

Cena ulaznica je 250 dinara, od čega je 200 dinara vaučer za konzumaciju.
Za manifestaciju će biti podeljeno 6.000 ulaznica u beogradskim trgovinskim objektima Maksi, za kupovinu robe u vrednosti preko 1.500 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beogradski manifest srbija turizam devizni priliv program

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana