Tekst objavljen: 11.04.2016 12:06        


Žene su veliki privredni potencijal Srbije, poručila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović otvarajući regionalnu konferenciju o ženskom preduzetnistvu, a ministar privrede Željko Setić je najavio da će 20. aprila početi veliki program za podršku start up-ova. 

Od 20. aprila veliki program za podršku start up firmi

Mihajlović je podsetila da je 2016. godina preduzetništva u Srbiji i istakla da to neće biti samo na rečima već i da su predviđeni konkretni projekti.

"Već dve godine Vlada Srbije radi na rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnoživanju žena. U Srbiji ima 51,6 odsto žena, odnosno više ih je od muskaraca. Ali, za više od 20 odsto su manje zaposlene i trećinu su manje plaćene od muškaraca", rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je vlada za godinu preduzetništva izdvojila 16 milijardi dinara od čega je deo namenjen upravo za žensko preduzetništvo.

Sertić je rekao da 20. aprila počinje veliki program za podršku start up-ova, to jest za one koji imaju samo ideje, ali i one koji su tek osnovali svoje firme.

"Nema ničega lepšeg od života od sopstvenog rada", naglasio je Sertić.
On je kazao da je Vlada Srbije u prethodne dve godine bila fokusirana na razvoj ekonomije i da je važan segment toga i preduzetništvo.

Sertić je rekao da će mnogi programi biti realizovani za razvoj preduzetništva, od kojih neki kroz Fond za razvoj.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić je rekao da Srpska takođe poklanja veliku pažnu ženskom preduzetništvu i da je veoma važno da se preduzetnice umreže u regionu.

"Oko 30 odsto firmi su u vlasništvu žena u Republici Srpskoj", dodao je Klokić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Mix 11.04.2016 12:51

    Veliki program za podršku = IZBORNA KAMPANJA - kako to baš pred početak izborne tišine - sramota!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
žensko preduzetništvo start up kredit država godina preduzetništva žene u biznisu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana