Tekst objavljen: 26.12.2021 12:00        


Beograd je i ovog puta popularna destinacija za doček Nove godine. Ugostitelji su davno izašli sa svojom ponudom. Poslednji sekundi 2021. će se odbrojavati i na trgovima, tako da gosti stižu uveliko. Već sada teško je naći smeštaj u popularnim stanovima na dan

Od 70 do 130 evra: U Beogradu gotovo da ne može da se nađe smeštaj za praznike


Vlasnici kažu da su uveliko rasprodati, a onima koji još nisu, neprekidno stižu upiti.

- Iznajmljujemo dva apartmana u prestonici - kaže vlasnica Milena S.

- Davno su rezervisani. U jedan stižu gosti iz Bosne i Hercegovine, a u drugi iz Srbije. Inače, sve vreme posao ide kao da korone nema. Gosti dolaze iz regiona ali i daljih zemalja. Osim zbog dočeka, razlog što odsedaju u ovakvom smeštaju je traznit kroz Srbiju za strance koji se vraćaju u Nemačku na posao. Dolaze ljudi iz regiona koji ovde rade.

Da je gotovo sve bukirano potvrdili su nam i vlasnici agencija koje se bave izdavanjem ovakvih nekretnina. Najčešće je princip da se za Novu godinu zakupljuju na tri dana, acena noćenja je od 70 do 130 evra po osobi.

Osim Holandije, koja je uvela stroge mere zaštite od širenja virusa i u narednih najmanje mesec dana neće vaditi ključ iz gotovo svih kafića, restorana, tržnih centara, i druge evropske zemlje će uvesti slične restrikcije. Sa druge strane, kod nas novih pooštravanja nema, a klubovi i restorani širom Srbije, a naročito u Beogradu, organizuju doček i već uveliko popunjavaju mesta gostima. Uz to, koncerata i žurki biće i na otvorenom, pa je sve to razlog što vlasnici stanova na dan trljaju ruke.

- Sve velike apartmane u kojima može da se organizuje proslava Nove godine, izdali smo odavno. Imali smo ih nekoliko u ponudi i cena im je veća nego u regulanim stanovima na dan - rekli su nam u prestoničkoj ageniciji koja izdaje ove nekretnine.

- U ostalim apartmanima nije dozvoljeno praviti žurke i okupljati veći broj ljudi, a stroga su pravila poštovanja kućnog reda. U poslednjih pet dana smo rasprodali gotovo sve apartmane koji mogu da prime više od pet osoba. Ostalo nam je nekoliko takvih. Pozive dobijamo neprestano, a ostao nam je još mali procenat u ponudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Cene se kreću od nekoliko desetina do nekoliko stotina evra po osobi dnevno, a minimum za iznajmljivanje stanova na dan, na svim lokacijama je - tri dana.

Na planinama rezervisano 90 odsto kapaciteta

Na planinama u Srbiji rezervisano je oko 90 odsto hotelskog smeštaja, a u Beogradu polovina - kazao je Geogri Genov, predsednik HORES.

- Gosti su uglavnom iz Srbije, jer je dosta Bugara i Rumuna otkazalo svoj dolazak. Rumuni su ovde dolazili na skijanje i išli na Kopaonik. NJima, međutim, sada treba negativan PCR za povratak kući, pa je to za porodicu dodatni trošak od oko 300 evra. Sam doček u Beogradu hoteli uglavnom ne prave, već je reč o restoranima. Sada je svakako bolja situacija nego prošle godine, ali daleko od one što je bila pre korone.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd smeštaj praznici Nova Godina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana