Tekst objavljen: 01.03.2021 12:10        


Udžbenici za 1. i 2. razred osnovne škole od danas su dostupni na sajtu besplatnabiblioteka.com. Svi su odobreni od strane Ministarstva prosvete, kao i Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja, i kao takvi mogu se koristiti u nastavi, saopštila je Fondacija "Alek Kavčić"

Od danas su dostupni besplatni udžbenici za 1. i 2. razred

Za sve udžbenike prvog i drugog razreda osnovne škole, kako se navodi, dozvoljena je distribucija, umožavanje ili bilo šta drugo što učitelji ili roditelji smatraju da im je potrebno.

“Za nekoliko dana na sajtu će biti i udžbenički kompleti za 5. i 6. razred. Do sredine meseca imaćemo oko 70 odsto svih udžbenika koje se koriste u nastavi. Takođe, sredinom meseca biće omogućeno i naručivanje štampanih udžbenika po ceni od 2 dinara po stranici, sa dostavom”, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije “Alek Kavčić”.

Ovi udžbenici su već izabrani za nastavu prethodnih godina, ali postoji zakonski okvir da se to i promeni. Procedura je jednostavna, dovoljno je da se savet roditelja obrati nastavničkom veću za promenu, i zatim se samo obavesti ministarstvo prosvete.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Da podsetimo, fondacija Alek Kavčić je 12. janura objavila prve besplatne udžbenika za učenike osnovnih škola u Srbiji.

Naime, profesor na Karnegi Melon Univerzitetu u Pitsburgu Aleksandar Kavčić realizovao je projekat besplatnih udžbenika za obrazovanje u Srbiji, koji se nalaze u elektronskoj formi na internetu, i naravano, mogu da se štampaju za lične potrebe.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
besplatni udžbenici alek kavčić fondacija alek kavčić udžbenici ministarstvo prosvete

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana