Zvanični kurs Evra za dan 03.08.21. :: 117.5649 rsd
Tekst objavljen: 15.05.2020 9:50        


Svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Republici Srbiji od danas mogu da se prijave i putem kontakt - centra za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra

Od danas za 100 evra može da se prijavi i preko telefona

Prethodno je 13. maja počelo prijavljivanje elektronskim putem, putem portala Uprave za trezor,na adresi idp.trezor.gov.rs.

Broj telefona kontakt - centra je 0800 101 100.Prilikom podnošenja prijave punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

U kontakt - centru će građani imati priliku da čuju automatski nasnimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će građani unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

Isplata pomoći penzionerima počinje danas

Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljuju. Isplata za primaoce penzija počeće danas, 15. maja 2020. godine.

Podsetimo, za prvih 24 sata ukupno 2,4 miliona građana prijavilo se on line za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, čije je prijavljivanj epočelo 13. maja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ko sve ima pravo na 100 evra?

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji na dan 24. aprila 2020. godine, kada je stupila na snagu Uredba o formiranju privremenog registra i načinu uplate jednokratne novčane pomoći svim punoletnim državljanima Republike Srbije u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom.

Pravo na 100 evra imaju i državljani koji su rođeni u Republici Srbiji,sa prebivalištem u Srbiji, a koji su radili i primaju penziju iz inostranstva. I oni moraju da se prijave preko portala Uprave za trezor ili putem kontakt centra.

- Ovo je mera podrške jer želimo da unesemo jednu dozu optimizma, da pokažemo koliko je Srbija jaka, da svako dobije po oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo - rekli su iz ministarstva finansija prilikom predstavljanja ove mere podrške građanima.

1 komentar

  1. User image
    Robert 15.05.2020 12:05

    100€ online

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
call centar 100 evra prijavljivanje za 100 evra uprava za trezor korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana