Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 15.10.2020 15:25        


Počev od novembra 2020. godine cena odvoženja smeća za domaćinstva će iznositi 6,60 dinara neto, po metru kvadratnom stambenog prostora, u odnosu na dosadašnjih 5,64 dinara

Od novembra veći račun za Infostan

Povećanje cene od nepunih dinar po metru kvadratnom praktično znači da će cena usluge odvoženja smeća za, na primer, stan od 50 metara kvadratnih, na teritoriji deset beogradskih opština koje su u nadležnosti JKP „Gradska čistoća“, biti uvećana za 48 dinara.

Korekcije u cenovniku JKP „Gradska čistoća“, kako su istakli iz ovog preduzeća, "neophodne su da bi se cena pružanja usluga odvoženja smeća uskladila sa indeksom rasta cena na malo i inflacije."

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Reč je o minimalnom povećanju cene, uprkos činjenici povećanja troškova u smislu rezervnih delova i usluga održavanja sredstava za rad i mehanizacije, povećanja inteziteta i obima rada na sakupljanju i odvoženju otpada s obzirom da je Beograd grad koji neprestano raste i širi se. Pored pružanja kvalitetne usluge odvoženja smeća, veoma vodimo računa o standardu i budžetu naših sugrađana. Značajnija korekcija cena izvršena je čak pre pet godina, a ove smo napravili minimalnu promenu. S obzirom da je neminovno da se cene naših usluga usklađuju sa rastom cena na malo i inflacije, odlučili smo da postepeno vršimo minimalne korekcije kako ne bi preopteretili budžet sugrađana - izjavio je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poskuplenje infostana infostan cena infostana račun infostana poskupljenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana