Tekst objavljen: 06.09.2020 18:00        


Porastom broja uspešnih predstavnica inovacionog preduzetništva, iz godine u godinu tema ženskog inovacionog preduzetništva sve više dobija na značaju

Ona menja sve - projekat podrške ženskom preduzetništvu

Širenje svesti o značaju razvoja ženskog inovacionog preduzetništva dovodi do pronalaženja većeg broja mogućnosti za podršku i pomoć pri pokretanju sopstvenog preduzetničkog poduhvata.

Jedan od glavnih razloga za povećanje broja žena u ovoj oblasti je brz razvoj i uvođenje digitalnih tehnologija u
svakodnevno poslovanje. Osim održavanja brojnih događaja na temu ženskog inovacionog preduzetništva, sve češće se organizuju grupe i zajednice žena zainteresovanih za preduzetništvo, kako bi razmenjivale svoje priče i iskustva.

Projekat "Podrška ženskom preduzetništvu" upravo treba da spoji inovacione preduzetnice sa jedne, i sve zainteresovane za žensko inovaciono preduzetništvo sa druge strane. Uspešne tehnološke preduzetnice svakodnevno pokazuju kako je moguće napraviti značajnu promenu u ovoj oblasti ukoliko imate volju, kao i da se sve prepreke mogu prebroditi proaktivnošću, dobrom organizacijom i strpljenjem.

Naime, projekat je osmišljen tako da se kroz sprovođenje promotivne kampanje o uspešnim ženama u oblasti inovacionog preduzetništva i održavanjem mitapa podigne svest o značaju ženskog inovacionog preduzetništva. Kroz predstavljanje pozitivnih primera i sjajnih uzora među ženama, projekat daje svoj doprinos vrednovanju rada i uspeha žena.

Pored ovoga, uloga projekta je da ohrabri sve zainteresovane žene koje imaju želju da uđu u svet preduzetništva.

U periodu od septembra do decembra, svakog meseca će se organizovati po jedan mitap sa ciljem da se pored teorijskog aspekta inovacionog preduzetništva, približe načini na koje su izabrane preduzetnice pokrenule svoje biznise, sa kojim izazovima su se susretale i kako su uspešno rešavale nepovoljne situacije.

Uloga žena preduzetnica, koje će govoriti o svojim poslovnim uspesima, je da inspirišu i motivišu sve zainteresovane za pokretanje sopstvenog poslovanja.

Mitapi su, osim za žene koje imaju ideju i žele da se oprobaju u preduzetništvu, otvoreni i za uspešne preduzetnice koje već poseduju sopstvene preduzetničke poduhvate, ali i za sve koji su zainteresovani za oblast inovacionog preduzetništva i žele da čuju nešto više o tome.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Izabrane žene preduzetnice, Nataša Pavlović Bujaš, Ana Nešić, Zorana Milidrag i Dragana Jovčić, će držati mitape sa temama:

- "Preduzetništvo kao način života, a ne kao biznis model’"
- "Kako kreirati zajednicu oko ideje?"
- "E-commerce-a - važnost pri pokretanju novog biznisa"
- "Kako teoriju pretvoriti u praksu i pokrenuti svoj biznis".

Pored toga, izabrane preduzetnice će objasniti i kako su prepoznale prave ideje za pokretanje biznisa, kao i u kom trenutku su se prvi put osetile uspeh i ponos zbog svog rada.
Glavna ideja je da izabrane žene preduzetnice pomognu pri osnaživanju drugih zainteresovanih za inovaciono preduzetništvo. Upravo iz tog razloga poruka projekta "Podrške ženskom preduzetništvu" glasi Ona Menja SVE.

Pozivaju se sve koji imaju ideju za pokretanje sopstvenog biznisa ili žele da unaprede svoje startape, kao i svi zainteresovani za oblast inovacionog preduzetništva da prisustvuju mitapima i otkriju svoj potencijal za preduzetništvo i razvoj startapa.

Mitapi će se održati onlajn 22. septembra, 15. oktobra, kao i tokom novembra i decembra 2020. godine, na kojima će redom predavači biti Nataša Pavlović Bujaš, Ana Nešić, Zorana Milidrag i Dragana Jovčić.

Sve aktivnosti projekta "Akcelerator ženskog preduzetništva" sprovodi uduženje SEE ICT, dok je projekat podržan od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj vlade Republike Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ona menja sve podrška ženskom preduzetništvu dragana jovčić preduzetništvo žensko preduzetništvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana