Tekst objavljen: 24.11.2017 12:02        


Sve preduzetničke radnje i agencije od iduće godine moći će da se registruju elektronski.

Osnivanje preduzeća bez papira

OD 1. januara iduće godine svi oblici preduzetničkih radnji i agencija, kao firme u obliku DOO sa jednim vlasnikom, moći će da se osnuju i registruju elektronski, direktno na internet stranici APR, bez podnošenja ijednog papira.

- Postepeno, osim preduzetnika i jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću, za koje je procedura osnivanja ujedno i najjednostavnija, to će biti omogućeno i ostalim oblicima privrednih društava,a potom i udruženjima, zadužbinama, sportskim društvima - najavljeno jeu sreduiz APR na predstavljanju publikacije "Biznis top 2016/2017".

Prema podacima APR, mesečno se, inače, osnuje oko hiljadu privrednih društava sa jednim vlasnikom, i oko 3.000 preduzetničkih radnji. Od Nove godine trebalo bi da zaživi još jedna novina - regionalni privredni registar.

- Reč je o regionalnom privrednom portalu zapadnog Balkana. Prvo bi se uvezali Centralni registar Makedonije i Agencija za privredne registre Srbije, a u narednom periodu očekuje se i priključenje Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Albanije, BiH - istakao je Obradović. - Korisnicima će, putem ovog regionalnog registra, u početku biti dostupno nekoliko servisa, koji će se vremenom uvećavati.

NAJPROFITABILNIJI

Naftna industrija Srbije je prošle godine bila najprofitabilnija kompanija sa neto dobitkom od 16,1 milijardu dinara. Po profitabilnosti je na drugom mestu "Telekom Srbija" a neto dobit je 15,2 milijarde dinara. Na trećem mestu je "Telenor Srbija" sa dobiti od 8,9 milijardi dinara, a na četvrtom Elektroprivreda Srbije, čija je neto dobit iznosila 8,8 milijardi dinara, koja je za petinu manja nego godinu ranije. "Beogradske elektrane" su na petoj poziciji po profitabilnosti, sa neto dobitkom od osam milijardi dinara, koji je za 2,6 puta veći nego u 2015. godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osnivanje preduzeća elektronski preduzeće

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana