Tekst objavljen: 21.06.2019 14:50        


Aerodrom „Morava” u Lađevcima kod Kraljeva biće otvoren za civilni saobraćaj na Vidovdan, 28. juna, najavila je danas ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović

Otvaranje aerodroma u Lađevcima 28. juna

„Aerodrom 'Morava' biće otvoren 28. juna kao civilno-vojni aerodrom. Proširivaćemo ga narednih godina i verujem da ćemo graditi još jednu pistu”, rekla je ministarka novinarima tokom obilaska radova na gradnji autoputa od Obrenovca do Uba.

Istakla je da je mnogo važna pozicija tog aerodroma pošto uskoro počinje gradnja i Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate - Preljina, koji će prolaziti pored tog aerodroma.

„Ovaj aerodrom može da bude fantastičan i najmoderniji u ovom delu jugoistočne Evrope, i to pre svega za kargo saobraćaj. Zato ćemo raditi novu pistu koja može da izdrži sve te stvari”, navela je Mihajlovićeva.

Dodala je da se trenutno razgovara s mnogima koji hoće da lete sa tog aerodroma, koji žele da se bave putničkim i teretnim saobraćajem.

Autoput od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta, izjavila je Mihajlović posle razgovora s predsednicima izvođača i nadzora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Podsetila je da su te deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Lađevci vidovdan otvaranje aerodroma Aerodrom Kraljevo kraljevo Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana