Tekst objavljen: 30.06.2015 14:00        


ATINA, 30. juna (Tanjug) - Premijer Grčke Aleksis Cipras pozvao je danas Grke da na referendumu 5. jula glasaju protiv dogovora o međunarodnoj pomoći, odbacivši upozorenja da bi većinski "ne" izvelo Atinu iz evrozone. "Mislim da njihov plan nije da istisnu Grčku iz evrozone, već da stanu na put nadanjima da u Evropi mogu da postoje različite politike", rekao je Cipras grčkoj državnoj televiziji.

Ova vlada neće sprovoditi beskrajne mere štednje

Cipras je dodao da "što odlučnije bude glasanje protiv dogovora reforme-za-pomoć, Grčka će biti snažnija u bilo kojim pregovorima koji bi mogli da uslede".

Premijer je rekao i da će njegova vlada poštovati odluku Grka da se nastavi s dugoročnim merama štednje, ali da "ona neće biti ta koja će ih sprovoditi".

"Ako grčki narod želi da beskonačno nastavi s planovima štednje, zbog kojih nećemo moći da uzdignemo glavu, mi ćemo to poštovati, ali nećemo biti oni koji će ih sprovoditi".

Cipras je rekao da je i dalje spreman da nastavi da razgovara sa evropskim liderima da spase pregovore i da će, ako oni u ponedeljak ponude dogovor, Grčka će u utorak platiti svoj dug.
"Moj telefon je dostupan po ceo dan. Ko god da pozove, ja se uvek javljam", poručio je Cipras.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bankrot Grčke grčka kriza grčka ekonomija Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana