Tekst objavljen: 19.11.2015 10:09        


Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je večeras da će se, ako neka od šest ponuda za Telekom Srbija bude dobra i ta kompanija bude privatizovana, država deo novca koristiti za otplatu skupih kredita, a deo za strateške projekte.

Pare od Telekoma u projekte i otplatu skupih kredita

"Ako ponude budu dobre kao što očekujem i ako se realizuje taj ugovor, onda po dogovoru od ranije deo novca bi trebalo usmeriti na otplatu najskupljih kredita, a deo na završetk strateških projekata", rekao je Vujović za RTS.

Ukoliko ponude ne budu zadovoljavajuće, prema njegovim rečima, postoji mogućnost profesionalizacije menadžmenta, kao u slučaju Železare Smederevo.

"Postoji mogućnost da se i kod Telekoma ide na zadržavanje kompanije u vlasništvu države, a uz profesioanalizaciju menadžmenta, privlačenje kapitala i da se čeka optimalni trenutak za prodaju", rekao je ministar.

Govoreći o šest punuda za Telekom Srbija, Vujović je rekao da je komisija prisustvovala zvaničnom otvaranju ponuda, ali da je Lazard, privatizacioni savetnik, taj koji profesionalno vodi postupak.
"Preuzeli su šest ponuda, obradiće ih tehnički i analitički", rekao je Vujović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ponude za telekom prodaja Telekoma Telekom Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana