Tekst objavljen: 30.03.2020 10:35        


Jedna od mera koje će Beograd uvesti u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije je zatvaranje svih pijaca koje su do sada radile tri dana

Pijace se zatvaraju, kraće radno vreme prodavnica

Kako je rekao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević nova mera je doneta u cilju smanjivanja kontakata i sprečavanja širenja virusa.

Nikodijević je za TV Prva precizirao da ima dovoljno svežeg voća i povrća u marketima i naglasio da građani neće biti oštećeni, saopštila je Gradska uprava.

On je dodao da je jedna od novih mera i dodatno skraćenje rada prodavnica vikendom, koje će raditi do 13 časova, zbog policijskog časa koji subotom i nedeljom počinje od 15 sati.

Nikodijević je najavio i da će se od sutra krenuti sa dezinfekcijom međublokovskih površina, te da će se sva mehanizacija koja se do sada koristila za tretiranje komaraca u letnjem periodu, iskoristiti za dezinfekciju, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako je naglasio, Zavod za biocide i dalje tretira sve najvažnije ustanove, zdravstvene stanice i socijalne službe, a JKP "Gradska čistoća" javne površine.

Predsednik gradskog parlamenta je najavio da će roditelji do 15. maja moći isključivo onlajn da prijave decu u vrtiće i istakao da je aplikacija jednostavna, a da za svaku nejasnoću građani mogu da pozovu Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodavnice pijace korona virus vanredno stanje kraće radno vreme

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana