Tekst objavljen: 15.04.2020 14:25        


Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas privrednike da se besplatno registruju na inovativnu Verto platformu na adresi https://verto.rs/, kako bi olakšali procese slanja i prijema dokumenata, prvenstveno faktura, ugovora i otpremnica, a istovremeno uštedeli novac i vreme

PKS poziva privrednike da se prijave na besplatnu platformu za razmenu dokumenata

Verto je inovativna platforma za sigurnu i efikasnu razmenu dokumenata, koja zamenjuje tradicionalne načine isporuke, uz uštedu vremena i troškova za kompanije, a njeni kreatori omogućili su besplatno korišćenje radi podrške privredi i olakšanja poslovanja otežanog trenutnom krizom zbog pandemije korona virusa, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, Verto platforma, realizovana uz podršku PKS, unapređuje, odnosno potpuno zamenjuje procese štampe, potpisa, skeniranja, skladištenja, slanja i kompletnog upravljanja dokumentima.

Iz PKS su naveli da na godišnjem nivou, javne i privatne institucije u Srbiji štampaju i do pet miliona dokumenata.

Prosečan trgovinski lanac proizvede dva i po miliona dokumenata godišnje, pri čemu, samo za štampu, trošak iznosi 150.000 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Celokupno upravljanje, obrada i slanje dokumenata, pored finansijskih, stvara i dodatne izazove – otežano, dugogodišnje arhiviranje obimne dokumentacije, smanjenu produktivnost zbog spore obrade i pretrage dokumenata uz naporan manuelni rad, kao i narušavanje životne sredine, usled ogromnih količina materijala.

Ukazano je i da je efikasnost isporuke dokumenata neretko spora i neuspešna, jer organizacije nemaju adekvatnu potvrdu o isporuci, zbog čega ne mogu biti sigurne da je pošiljka dospela na pravo mesto.

Verto platforma zbog toga kompanijama pojednostavljuje čitave procese upravljanja dokumentima, istovremeno omogućavajući i potvrdu prijema dokumenata, saopštila je PKS.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
platforma za razmenu dokumenata besplatna platforma verto verto.rs Privredna komora Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana