Tekst objavljen: 01.10.2015 12:58        


U fabrici "Zastava kamioni" u Kragujevcu danas je počela isplata otpremnina radnicima koji su izjasnili za dobrovoljni odlazak iz fabrike uz socijalni program, izjavio je danas direktor te fabrike Zoran Adžić. On je Tanjugu rekao da je država za realizaciju socijalnog programa na račun fabrike uplatila 123 miliona dinara.

Počela isplata optremnina radnicima fabrike kamiona

"Radnici koji su tužili fabriku, tražeći zaostala potraživanja, otpremnine će dobiti ukoliko budu doneli potvrdu da su zamrzili sudski ili izvršni postupak do kraja maja naredne godine, odnosno do rešavanja statusa preduzeća", naveo je Adžić.

Predsednik Samostalnog sindikata u fabrici Danilo Popović rekao je Tanjugu da je većina od ukupno 242 radnika podnela tužbe i da ovog trenutka nema precizan podatak da li će i koliko zaposlenih povući odnosno zamrznuti sudske i izvršne postupke.

"To ćemo znati kada se završi isplata otpremnina koja će trajati do 18. oktobra, odnosno 30 dana od datuma kada je država uplatila sredstva  za tu namenu", rekao je Popović.

On je podsetio da se u maju, za dobrovoljni odlazak iz fabrike, izjasnio 191 radnik.
Fabrika "Zastava kamioni" jedno je od preduzeća Grupe "Zastava vozila" koja, odlukom Vlade Srbije, od juna ove godine, ima status preduzeća od strateškog značaja za Republiku Srbiju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
isplata radnika zastava kamioni otpremnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana