Indikativni kurs Evra na dan 05.08.21. :: 117.5574 rsd
Tekst objavljen: 06.10.2019 11:00        


Kompanija Gugl (Google) omogućila je korišćenje trgovinske platforme ove kompanije uz Google Merchant Account za područje Srbije, pa će na taj način i IT firme iz naše zemlje u budućnosti biti u mogućnosti da širom sveta vrše naplatu svojih servisa i proizvoda dostupnih na Google Play Store. 

Počinje prodaja srpskih digitalnih proizvoda u Google prodavnici

Vlada Srbije u saopštenju navodi da je taj značajan rezultat postignut zahvaljujujući predanom radu vlade, Narodne banke Srbije i organizacije srpskih preduzetnika „Serbian Entrepreneurs“ iz San Franciska.

Tim povodom predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je da je veoma važno za domaći IT sektor da ovo pitanje bude rešeno, jer će kompanije iz Srbije od sada upravo putem Google Play Store imati pristup tržištu celog sveta.Verujem da će ova vest posebno obradovati industriju mobilnih aplikacija jer će im omogućiti da planiraju plasman svojih proizvoda do većine korisnika pametnih telefona globalno“, navela je Brnabić, a prenosi vlada.

Ona je istakla da je Vlada Srbije posvećena stvaranju najboljih uslova za razvoj biznisa u Srbiji, da se modernizuje pravni okvir i da su prvi rezultati već primetni.Ističe da je posebno ponosna na činjenicu da iz godine u godinu IKT sektor beleži najviši rast izvoza od svih grana privrede, navodeći da očekuje da će izvoz IKT proizvoda u 2019. godini dostići milijardu i po evra.

Podsetila je da su od 1. januara ove godine uvedeni posebni podsticaji za ulaganje u istraživanje, razvoj i kreiranje intelektualne svojine u Srbiji, tako što se profit od prihoda od intelektualne svojine oporezuje po poreskoj stopi od tri odsto, umesto standardnih 15 odsto.Srbija je na taj način, dodaje, bez dileme postala jedna od najkonkurentnijih zemalja u toj oblasti.Ona je zahvalila organizaciji srpskih preduzetnika „Serbian Entrepreneurs“ iz San Franciska i Narodnoj banci Srbije, navodeći da je „samo timski rad mogao da dovede do toga da Google omogući korišćenje Google Merćant naloga za Srbiju“.

Tehnološki investitor i jedan od osnivača organizacije srpskih preduzetnika „Serbian Entrepreneurs“ u San Francisku Brano Perković izjavio je da je cilj te organizacije da iskoristi pogodnosti njihove lične i profesionalne mreže u Silicijumskoj dolini, kako bi radili na strateškim inicijativama koje imaju veliki potencijal da značajno pomognu Srbiji i srpskom tehnološkom ekosistemu.

„Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da usko sarađujemo sa državnim organizacijama, kao i lokalnim privatnim kompanijama u Srbiji u donošenju Google trgovinske platforme u zemlju. Nadamo se da će to dodatno omogućiti srpskim programerima da stvaraju i takmiče se na svetskoj tehnološkoj sceni.

Nastavljamo naporno da radimo na drugim uzbudljivim projektima za koje se nadamo da ćemo uskoro moći da najavimo“, rekao je Brano Perković.Ovaj projekat pokazuje koliko je važna saradnja sa dijasporom i kako kroz partnerski odnos sa našim lhudima koji žive i rade u inostrnstvu možemo da uradimo mnogo toga za Srbiju.Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije će nastaviti saradnju sa „Serbian Entrepreneurs“ i na drugim porojektima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prodavnica google kompanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana