Tekst objavljen: 15.06.2022 13:40        


Prevoznici koji obavljaju prevoz putnika na minibus ekspres linijama se ne finansiraju iz budžeta grada Beograda, već prihod ostvaruju isključivo od prodaje karata u vozilu

Poskupljuje vožnja minibusom, da li će poskupeti i ostali vidovi javnog prevoza?


Od 21. 6. 2022. godine u minibus vozilima na ekspres linijama javnog gradskog prevoza putnika u Beogradu primenjuju se nove cene prevoza.

Korisnici prevoza na minibus ekspres linijama - E1, E2 , E6 i E9 će od 21. 6. 2022. godine, umesto dosadašnjih 150 dinara, uslugu prevoza plaćati 200 dinara, dok će korisnici prevoza na minibus ekspres liniji - А1 (Trg Slavija - Аerodrom Nikola Tesla), prevoznu uslugu plaćati 400 dinara, umesto dosadašnjih 300 dinara.

Promena cena je izvršena na osnovu opravdanog zahteva prevoznikakojima su povereni poslovi javnog prevoza putnika na minibus ekspres linijama, a uslovljena je promenom cene goriva, promenom prosečne zarade u Srbiji i promenom indeksa potrošačkih cena, saopštava Sekretarijat za javni prevoz.

Dosadašnja cena karte na liniji А1 Trg Slavija - Аerodrom Nikola Tesla poslednji put je promenjena u martu 2013. godine, dok je dosadašnja cena karte u minibus vozilima na E linijama poslednji put je promenjena u junu 2013. godine i do danas se nisu menjale.

Prevoznici koji obavljaju prevoz putnika na minibus ekspres linijama se ne finansiraju iz budžeta grada Beograda, već prihod ostvaruju isključivo od prodaje karata u vozilu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ostale cene usluge prevoza u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda ostaju nepromenjene i ne razmatra se njihovo povećanje.

Cena mesečne karte za zaposlene je nepromenjena i iznosi 2.990,00 dinara za prvu zonu (3.275,00 dinara za prvu i drugu zonu, 3.890,00 dinara za korišćenje prve, druge i treće zone, odnosno 4.990,00 dinara za sve četiri zone).

Cena vremenske karte od 90 minuta, plaćene nepersonalizovanom karticom je nepromenjena i iznosi 89,00 dinara za prvu i drugu tarifnu zonu.

Sekretarijat za javni prevoz poziva korisnike da redovno plaćaju prevoznu uslugu koju koriste.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
minibusevi GSP Beograd poskupljenje gradski prevoz javni prevoz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana