Zvanični kurs Evra za dan 17.06.21. :: 117.5675 rsd
Tekst objavljen: 21.03.2020 15:00        


Gugl je, posle Netfliksa, najavio smanjenje brzine na Jutjubu kako bi se izbegla blokada interneta u Evropi zbog povećanog korišćenja u vreme pandemije korona virusa

Posle Netflixa, smanjuje se i brzina Youtube-a

„Nakon razgovora direktora Gugla Sundara Pičaja, direktorke Jutjuba Suzan Vojčicki i komesara Tijerija Bretona, obavezali smo se da privremeno prebacimo sav saobraćaj na standardne parametre“, saopštio je jedan portparol Gugla.

On je objasnio da ljudi idu na Jutjub zbog novosti koje postavljaju vlasti, obrazovnog sadržaja i uspostavljanja veza u vreme pandemije korona virusa.

„Primenili smo mere kako bismo automatski prilagodili naš sistem tako da koristi manji mrežni kapacitet“, objasnio je portparol. „Nastavićemo da radimo sa vladama zemalja članica i mrežnih operatera kako bi se na minimum smanjili ograničenja nametnuta sistemu, pružajući dobro iskustvo korisnicima“, dodao je portparol Gugla.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Netfliks je juče doneo odluku o smanjenju opterećenja interneta u Evropi u narednih 30 dana.

Evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton pozvao je u sredu striming platforme i operatere da preduzmu mere kako bi se smanjio pritisak na internet, a u cilju olakšavanja rada na daljinu tokom izolacije koja je uvedena u evropskim zemljama zbog širenja korona virusa.

Evropska komisija je od Netfliksa i ostalih zatražila da ukine HD kvalitet i da omogući prikazivanje sadržaja samo u SD kvalitetu do daljeg.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
netflix youtube internet google brzina interneta korona virus vanredno stanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana