Tekst objavljen: 17.11.2023 15:55        


Nakon nekoliko dana trajanja obustave rada poštanskih radnika, prve informacije sa terena govore da se stanje polako stabilizuje

Pošta bi trebalo da stiže od ponedeljka


Naime, u sredu uveče predstavnici sindikata Pošte Srbije postigli su dogovor u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem.

Prve slike koje stižu iz poštanskih centara, govore u prilog tome da ogromna većina radnika ipak jeste zadovoljna postignutim sporazumom i da su se vratili na posao. Fotografije potiču iz poštansko-logističkih centara u Novom Sadu i Beogradu, koji su „krvotok“ protoka pošiljki u celoj Srbiji. Kako navode radnici iz ovih centara, ukoliko se ovaj tempo rada nastavi tokom vikenda, kako i planiraju, tokom naredne nedelje građani mogu očekivati pune poštanske sandučiće. Podsećamo, radnici koji su obustavili rad tražili su uvećanje zarada i nakon nekoliko dana, postigli su sporazum sa Vladom. Prema tom sporazumu, koji su potpisali svi sindikati, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za 10 odsto i onda dodatno još 10 odsto od 1. januara 2024. godine. To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21 odsto u odnosu na njihovu trenutnu zaradu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od 10 odsto. Svim radnicima, osim rukovodstvu, isplata jednokratne finansijske pomoći od 20.000 dinara do 25. novembra. Stavka kojom su radnici pošte koji su bili u štrajku najzadovljniji, jeste ona da im zarade neće biti umanjene za dane tokom kojih nisu radili. Naime razlika za koju im je umanjena već isplaćena zarada i putni troškovi, dobiće prema potpisanom sporazumu u celosti sa narednom platom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pošta srbije štrajk poštara okončan štrajk poštanske usluge

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana