Tekst objavljen: 01.07.2021 11:25        


Banka Poštanska štedionica i MTS banka od danas posluju kao jedna banka, pošto je Poštanska štedionica pripojila tu banku, saopšteno je iz Štedionice

Poštanska štedionica uspešno pripojila MTS banku

„Transakcija pripajanja obavljena je uz saglasnost Narodne banke Srbije s obzirom na to da je ocenjeno da su ispunjeni svi propisani uslovi, odnosno da je ovo pripajanje ekonomski opravdano i da će imati pozitivan uticaj na stanje na finansijskom tržištu u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Registracija ove statusne promene kod Agencije za privredne registre izvršena je danas, čime Banka Poštanska štedionica postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza MTS banke, koja je obrisana iz registra privrednih društava kod ove agencije.

Cilj sprovođenja statusne promene pripajanja jeste objedinjavanje poslova banaka radi racionalizacije poslovanja i sinhronizacije poslovnih aktivnosti, kao i postizanja efikasnijeg procesa rada.

Od danas, svi klijenti MTS banke mogu neometano da nastave da koriste sve proizvode i usluge koje su imali u toj banci, kao i dodatne benefite koje će imati korišćenjem usluga Banke Poštanske štedionice. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kako je Republika Srbija direktni i indirektni osnivač sa 100 odsto učešća u obe banke, realizacijom pripajanja Srbija će ostvariti direktan uticaj u obliku efikasnije kontrole nad kapitalom banaka.

Pripajanje će imati i pozitivne efekte zbog povećanja broja klijenata putem ponude proizvoda i usluga obe banke kroz objedinjenu mrežu koja će pokrivati Srbiju, kao i razvoja i primene informacionih tehnologija neophodnih za razvoj novih proizvoda i usluga.

Dosadašnjim klijentima obe banke biće na raspolaganju svi proizvodi i usluge, koje su do sada nudile obe banke.

1 komentar

  1. User image
    Ivan 12.01.2022 13:22

    Dozvoljeni minus u mts bancu

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
banke u srbiji mts banka banka poštanka štedionica spajanje poštanske i mts banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana