Tekst objavljen: 18.11.2013 8:23        


U kompaniji “Fijat automobili Srbija” u Kragujevcu, proizvodnja će biti potpuno obustavljena na sedam dana, zbog instaliranja nove opreme u kompaniji, saopštio je predsednik sindikata te kompanije Zoran Marković.

Potpuno obustavljena proizvodnja Fijata na sedam dana

Zbog postavljanja robotizovane linije u lakirnici i dekomponovanja logistike, radnici će biti na kolektivnom godišnjem odmoru, saopštili su iz te kompanije.

U Fijatovoj fabrici u Kragujevcu po smeni se proizvede 210 automobila “fijat 500 L”, koji se izvozi u stotinak zemalja širom sveta. Model “500 L” u zvaničnu prodaju ušao je krajem septembra prošle godine, a za samo godinu dana lansirani su i modeli “500L living” i “500 L treking“.

“Fijat automobili Srbija”, u kom država Srbija ima 33 odsto kapitala,zapošljava više od 3.000 radnika. Najveći je izvoznik u našoj zemlji, do kraja oktobra, izvezena su vozila u vrednosti od oko 1,3 milijarde evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    c 19.11.2013 11:31

    Sindikalac da bi sačuvao svoju stolicu mora da priča neistine, odnosno ono što poslodavac od njega zahteva. Istina je da nema prodaje i da je sve pred pucanjem. Ko veruje, veruje, ali to je istina

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat automobili srbija srpski fijat fijat Fiat fabrika automobila automobilska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana