Zvanični kurs Evra za dan 28.10.21. :: 117.5833 rsd
Tekst objavljen: 04.02.2017 17:26        


Pravo na povraćaj poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu hrane i opreme za bebe sada se može ostvariti za iznos do 75.029 dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

Povećan iznos PDV-a za bebe koji se refundira

Kako je navedeno na sajtu uprave, u prvoj godini starosti bebe, kupac hrane i opreme može da ostvari refundaciju PDV-a najviše u iznosu od 42.873,76 dinara, a od navršene prve do druge godine starosti bebe, na iznos od 32.155,32 dinara.

Poreska uprava naglašava da su izmenjeni i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja i staratelja koji da bi ostvarili pravo na refundaciju u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju treba da bude u iznosu manjem od 1.028.970,29 dinara.

Drugi uslov je i da ukupna imovina roditelja, odnosno staratelja bebe na koju se plaća porez u skladu sa propisima kojima se uređuju porezi na imovinu treba da bude manja od 25.081.150,62 dinara.

Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe je od 1. do 17. februara 2017, a zahtevi za refundaciju PDV-a se podnose nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave prema mestu prebivališta podnosioca zahteva.

Poreska uprava naglašava da pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe traje do usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Dodaje se i da nadležne organizacione jedinice Poreske uprave uz zahtev kupca, primaju fiskalne isečke koji su izdati od strane prodavca hrane i opreme za bebe, u skladu sa propisima kojima se uređuju fiskalne kase, do 31. januara 2017. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bebe oprema za bebe PDV na bebi opremu refundiranje pdv-a

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana