Tekst objavljen: 10.11.2019 9:00        


Milijarderi koji stoje iza proizvođača dečijih igračaka Lego su samo u jednom danu izgubili 150 miliona dolara nakon jedne promašene investicije, piše Blumberg

Poznata kompanija izgubila 150 miliona dolara za jedan dan

Kompanija Kirkbi porodice Kirka Kristiansena posjeduje udeo u kompaniji Lego vredan blizu 16 milijardi dolara, a vrednost tog udela je u sredu pala za blizu 150 miliona dolara.

Okidač je bila kompanija ISS u kojoj Kirkbi, kako piše Blumberg, ima blizu 15 posto udela. Tržišna vrednost te kompanije za pružanje usluga čišćenja opala je za 20 odsto.

Predstavnici kompanije Kirkbi, kako navodi Blumberg, nisu želeli da daju komentar.

Milijarderi Lega ostali su odani ISS-u uprkos nagomilavanju kamata u toj kompaniji, koje trenutno čine blizu 7,5 odsto njenog glavnog kapitala.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Izvršni direktor ISS-a Džef Gravenhorst ranije je rekao kako želi da cilja samo na najveće klijente i reši se manjih, a očigledno da ga je takva strategija dosta koštala.

U sredu je rekao da njegova strategija još uvek ima smisla, ali priznao je da je bio "previše ambiciozan" u svom pristupu.

Gravenhorst je rekao kako mu je izuzetno žao, budući je ulagače pokušao da uveri da će 2020. godina biti dobra.

U četvrtak su deonice ISS-a nastavile da klize. Sveukupno ove godine, investitori na ISS-u videli su pad njihovog udela za gotovo četvrtinu.

Gravenhorst je takođe priznao da najnoviji pad - drugi od avgusta - dovodi u pitanje njegov status izvršnog direktora.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
lego kocke džef gravenhorst 150 miliona dolara lego gubitak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana