Tekst objavljen: 12.02.2015 12:27        


U Beogradu je večecras održana promocija novog Opelovog modela putničkog automobila Korsa (Corsa), koji se kroz pet generacija proizvodi već 32 godine u do sada skoro 12,6 miliona primeraka. Na promociji je istaknuto da je to već treći model Korse koji je dobio titulu automobila godine u Srbiji i ove godine titulu "Auto best" u Evropi.

Predstavljena Opel Korsa 5. generacije

Novi model Korse donosi brojne inovacije, poput podrške za kretanje automobila uzbrdo, koja drži kočnicu u trajanju od dve sekunde, što sprečava vozilo da samo krene unazad, a tu je i elektronska asistencija za parkiranje, koja sama parkira vozilo, a da vozač ne mora da upravlja volanom.

Nemački Opel je u novu Korsu ugradio "Opel Eye" prednju kameru, druge genercije, koja prepoznaje saobraćajne znakove, upozorava na napuštanje saobraćajne trake, na odstojanje do vozila ispred i na mogućnost čeonog sudara.

U bogatoj opremi koja je u ponudi, ističu se "bi-ksenon" svetla za prednje farove, velikog dometa i mogućnošću jasno osvetli krivine.

Najvažniji novitet u Korsi je novi troilindarski benzinski motor zapremine od jednog litra, nazvan "Ekotek" (Ecotec), koji sa direktnim ubrizgavanjem goriva postiže 90 konskih snaga ili 115 "konja" u jačoj verziji, sa potrošnjom od samo 4,3 litra benzina na 100 kilometara.

Posebnost ovog Opelovog motora ogleda se u kontra rotirajućoj balansnoj osovini, koja smanjuje vibracije samog motora izrađenog od aluminijuma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
opel

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana