Tekst objavljen: 16.11.2015 12:45        


Pregovori grčke vlade sa kreditoroma završeni su rano jutros bez postignute saglasnosti oko problema nenaplativih kredita i zaštite od prodaje jedine imovine dužnika. Kako je novinarima u Atini rekao visokopozicionirani izvor u Ministarstvu finansija Grčke, s kreditorima su dogovorene promene u rukovodstvima banaka i uloga Fonda za finansijsku stabilnost.

Pregovori Grčke s kreditorima i dalje bez saglasnosti

Poslednja runda pregovora trajala je 17 časova, a naredna će početi danas popodne. U međuvremenu će se održati savetovanje ekonomskog štaba vlade s premijerom Aleksisom Ciprasom, javile su Ria novosti.

Ranije je savet za ekonomsku politiku grčke vlade smatrao mogućim da se do 14. novembra postigne sporazum o spornim pitanjima.

Bez sporazuma s kreditorima o realizaciji programa reformi, Grčka neće dobiti narednu tranšu kredita od dve milijarde evra i 10 milijardi evra za dokapitalizaciju banaka. Radna grupa evrogrupe razmotriće grčko pitanje u utorak.

Grčka se obavezala da usaglašava sve svoje akcije na ekonomskom polju s kreditorima i na njihov zahtev sprovede ambiciozni program reformi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Grčka grčka ekonomija međunarodni kreditori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana