Tekst objavljen: 21.07.2018 11:30        


Iako je prinudna uprava zaživela u 34 lokalne samouprave u Srbiji, Beograd se još nije upisao na ovu listu.

Prinudni upravnici već kucaju na vrata

Uprkos tome što je Odluka o visini takse za njihovo angažovanje, na koju se dugo čekalo, usvojena na nedavnoj sednici Skupštine grada, opštinska odeljenja za stambene poslove još nisu donela prva rešenja uprkos tome što zahteva za to ima.

Dok pojedini čekaju detaljnija uputstva Ministarstva i prenos nadležnosti, neke opštine razmatraju zahteve i uskoro će doneti prva rešenja. Stanari koji do sada nisu izabrali upravnike i registrovali stambenu zajednicu u narednim nedeljama mogu da očekuju da im opština dodeli nametnutog "šefa". Ipak, iako je bilo reči da će stanari pre uvođenja prinudne uprave morati da plaćaju penale u vidu novčane kazne, u nadležnom Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navode da se to neće dogoditi.

Uskoro se očekuje da se preko aplikacije Privredne komore pristupa izboru profesionalnog upravnika za prinudnu upravu. U odeljenju za stambene poslove opština, rešenja o imenovanju donosiće se prema zahtevu stanara ili komunalne inspekcije, a upravnici će se birati po azbučnom redu najpre sa opštine na kojoj su prijavljeni, a ukoliko nema raspoloživih, sa najbliže opštine. Rešenje se uručuje profesionalnom upravniku koji potom to ističe na oglasnoj tabli zgrade, a nakon toga on upisuje stambenu zajednicu u zvaničan registar, pišu Večernje novosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prinudni upravnik zgrade održavanje zgrada upravnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana