Tekst objavljen: 09.09.2016 16:01        


Šef evrogrupe Jerun Dajselblum pozvao je danas zvaničnu Atinu da brzo sprovede preostale reforme, jer je njen ogromni program pomoći skrenuo sa pravog puta. "Pritisak na Grčku se vratio. Zaista nam je potreban izvestan napredak. Leto je gotovo, pakujte opremu za kampovanje", izjavio je Dajselblum novinarima u Bratislavi, a prenosi agencija Frans pres.

Pritisak na Grčku se vratio

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble je izjavio da je Atini ostao kratak vremenski period kako bi realizovala obaveze iz programa pomoći vrednog 86 milijardi evra.

"To moraju da učine do kraja septembra, tako da Grčka još ima vremena", izjavio je Šojble.

Ministri finansija evrozone su se sastali danas u Bratislavi, u trenutku kada je grčki premijer Aleksis Cipras domaćin mini samita sedam mediteranskih članica Evropske unije u Atini.

Grčka nastoji da sprovede nove reforme koje su neophodne za deblokadu dodatne tranše zajma od 2,8 milijardi evra i otvaranje pregovora o otpisu duga krajem ove godine.

Zvanična Atina se obavezala da će do kraja ovog meseca sprovesti reforme, koje podrazumevaju dugo odlagano osnivanje novog fonda za privatizaciju i reforme u naročito osetljivom energetskom sektoru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka evrozona Atina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana