Tekst objavljen: 22.02.2019 12:16        


Privredna komora Srbije, partner ovogodišnjeg Sajma turizma, predstaviće se nizom aktivnosti usmerenih na promociju turističkog potencijala i atrakcija Srbije, najavila je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam PKS.

Privredna komora Srbije na Međunarodnom sajmu turizma

- Na štandu PKS u Hali 1 predstaviće se 20 naših članica sa više od 35 smeštajnih i ugostiteljskih objekata, Smederevska tvrđava, turističke agencije, hoteli, restorani, neke prehrambene kompanije, kao i firma koja se bavi iznajmljivanjem i prodajom kampera- istakla je Maljković.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Evropske mreže preduzetništva, ove godine, kao novina uveden je B2B program i poslovni portal, namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca i njihovom međusobnom umrežavanju na sajmu.

B2B portal otvoren je i za predstavnike medija koji ovim putem mogu da zakazuju sastanke i intervjue sa učesnicima i gostima sajma. Do sada je prijavljeno više od 700 učesnika i obavljeno više od 4.200 pregleda poslovnih profila.

Pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite"pod kupolama Beogradskog sajma od 21. do 24. februara 2019. godine predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur-operatori, a promovisaće se najnoviji koncepti i trendovi različitih mogućnosti za putovanja.

Uz Sajam turizma biće održani i prateći sajmovi - opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, suvenira i vina, a biće više od 900 izlagača iz 40 zemalja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Partner 41. Međunarodnog sajma turizma je Bugarska, prvi put će se predstaviti Maldivi, a na sajam se vraćaju Indonezija i Kuba.Srbija je već niz godina pozicionirana kao omiljena i nezaobilazna destinacija u ovom delu Evrope, sa konstantnim porastom broja noćenja i dolazaka, što se posebno odnosi na prestonicu Beograd.

Najnoviji podaci pokazuju da se Srbija nalazi među prvih pet zemalja u Evropi koje beleže najveći rast dolazaka stranih turista i prvi put je izjednačen broj domaćih i stranih turista.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PKS Privrednoj komori Srbije (PKS) sajam turizma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana