Zvanični kurs Evra za dan 17.06.21. :: 117.5675 rsd
Tekst objavljen: 29.07.2020 13:55        


Vlada Srbije će na sutrašnjoj sednici usvojiti pravni okvir koji se odnosi na drugi paket pomoći za privredu, kako bi se ublažile posledice epidemije virusa korona, najavio je ministar finansija

"Privrednici koji su već koristili mere biće automatski prijavljeni i za novi paket pomoći"

On je za TV Pink naveo da će svi privrednici koji su već koristili mere, koji na njih imaju pravo, biti automatski prijavljeni te ne moraju da se dodatno prijavljuju.

Prema njegovim rečima, na ove mere imaće pravo i privredni subjekti koji su osnovani posle 15. marta, odnosno koji su osnovani do 20. jula.

Mali je naveo da je u novim paketom mera obezbeđeno 60 odsto od minimalne zarade za zaposlene u avgustu i septembaru, a da će preduzeća dobiti i dodatni mesec dana odlaganja plaćanja poreza i doprinosa na zarade.

“To je oko 66 milijardi dinara dodatne pomoći i u avgustu i septembru. Pomoć države se ogleda u 155 evra za svakog zaposlenog”, naveo je ministar i podsetio da je prethodni paket mera koristilo 1.050.000 zaposlenih, 235.000 preduzeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Navodi da će pojedinci, ali i preduzeća, imati moratorijum na plaćanje kredita još dva meseca.

Prvi paket mera bio je 5,1 milijardu evra i podrazumevao je tri minimalne zarade za zaposlene, 100 evra za sve punoletnog građanina, kredite Fonda za razvoj.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
državne mere za pomoć domaća privreda ekonomija 60% minimalca siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana