Tekst objavljen: 21.08.2016 11:32        


Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi putarina trebalo da poskupi kako bi se više novca obezbedilo za održavanje autoputeva i izrazila očekivanje da će se o tome razgovarati sa Ministarstvom finansija. 

Putarina bi trebalo da poskupi zbog održavanja

"Očekujem da se sa Ministarstvom finansija razgovara o povećanju putarine, koliko, kako i kada to još nije dogovoreno", rekla je Mihajlović.

Kako navodi, putarina nije povećana od 2008. godine, a naplaćuje se po pređenom kilometru, koji kod nas košta 0,03 evra, precizirala je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u Prvoneku, kod Vranjske banje i dodaje da je za građane uvek skupo bilo koje podizanje cena bilo da je reč o struji ili putarini.

"Ali, kako da obezbedimo dovoljno novca za održavanje autoputa i kako da obezbedimo da budemo tranzitni koridor odnosno Koridor 10 da ne bude više koridor koji se zaobilazi već da se koristiti", istakla je Mihajlović.

Ona je istakla da je u Srbiji već prošle godine zabeleženo 2,5 miliona više vozila na autoputevima, kao i ove godine u junu i julu još 250.000 vozila više pošto privodimo kraju gradnja Koridora 10.
Putevi Srbije su početkom 2016. najavili da bi putarina trebalo da poskupi za 10 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
putarina ministarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana