Tekst objavljen: 10.07.2015 16:50        


Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom u 2015. godini.

Raspisan konkurs za angažman nezaposlenih

Kroz sprovođenje javnih radova angažovaće se nezaposleni ili nezaposleni sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe.

Kako se navodi na sajtu NSZ, javni radovi predstavljaju meru aktivne politike zapošljavanja koju organizuje NSZ u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu, u cilju radnog angažovanja teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe.

Prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica, kao i dugoročno nezaposleni.

Poslodavca - izvođača javnog rada određuje Nacionalna služba na osnovu javnog konkursa, a maksimalna dužina trajanja javnog rada je tri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima utvrdiće se broj radnih dana za svako lice uključeno u javni rad.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih i humanitarnih delatnosti, kao i u oblastima održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode.

Naknada za obavljen posao po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima licima uključenim u javne radove iznosiće do 15.000 dinara na mesečnom nivou za pun fond radnih časova, odnosno srazmerno vremenu radnog angažovanja na mesečnom nivou.

Predviđena je i naknada troškova dolaska i odlaska sa rada do 1.500 dinara po licu za svaki mesec angažovanja, naknada troškova sprovođenja javnih radova, u svim oblastima sprovođenja, u visini 1.000 dinara po licu za javne radove koji traju mesec dana, 1.500 dinara po licu za javne radove koji traju dva meseca, 2.000 dinara po licu za javne radove koji traju tri meseca, kao i naknada troškova organizovanja obuke.

Poslodavac - izvođač javnog rada u obavezi je da obezbedi isplatu troškova dolaska i odlaska sa rada u preostalom iznosu do visine cene prevozne karte u javnom prevozu, kao i isplatu ostalih obaveza u skladu sa zakonom.

Pravo na dodelu sredstava za sprovođenje javnog rada poslodavac - izvođač može da ostvari pod uslovom da je ispunio ranije obaveze i izmirio sva dugovanja prema Nacionalnoj službi.
Poslednji rok za prijem prijava za učešće za javnom konkursu je 20. jul.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
NSZ nacionalna služba za zapošljavanje nezaposlenost posao nezaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana