Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 17.09.2020 9:00        


Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će se ovog meseca ili oktobru ići na rebalans budžeta, kada će se videti da li polako izlazimo iz krize

"Rebalans budžeta u septembru ili oktobru"

„Pratimo šta se dešava. Septembra ili oktobra ići ćemo sa rebalansom budžeta, imamo i budžete za 2021. godinu, da vidimo kakvi će nam biti prihodi, odnosno prilivi. U septembru i oktobru bićemo svi mnogo pametniji. Tada ćemo videti da li polako izlazimo iz krize”, rekao je Mali za RTS upitan da li će biti novih mera podrške.

Ministar je napomenuo da je Vlada na vreme reagovala sa merama vrednim 5,8 milijardi evra za sprečavanje negativnih ekonomskih posledica korona virusa, što je 12,5 odsto našeg BDP-a.

„Na vreme smo napravili mere, u pravom obimu, sveobuhvatne. Uspostavili smo poverenje između privrede i Vlade, jer smo uradili sve na vreme”, kazao je Mali, preneo je Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Naveo je da je u utorak u okviru mera podrške isplaćena poslednja minimalna zarada, a da će 21. septembra biti isplaćene još dve minimalne zarade za novoosnovana preduzeća.

Dodaje da će biti i pomoći za gradske hotelijere, za šta je izdvojeno 1,4 milijardi dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
budžet Srbije rebalans budžeta siniša mali pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana