Tekst objavljen: 21.07.2016 10:31        


Restrukturiranje duga Grčke je važno kako bi se osiguralo da ta zemlja ostane temelj stabilnosti u mediteranskom regionu posle neuspelog pokušaja vojnog puča u susednoj Turskoj, izjavio je danas američki ministar finansija Džek Lu za britanski list Financial Times. 

Restruktura duga Grčkoj da bi ostala temelj stabilnosti

"Nadam se da će nedavni regionalni nemiri promeniti atmosferu u razgovorima o ublažavanju tereta duga, zato što je to samo po sebi prava stvar, i u vremenu kada se Grčka nalazi u poziciji od geostrateškog značaja, ovo je dobar trenutak za jačanje njene fiskalne budućnosti", naveo je Li, a prenosi britanska agencija Rojters.

Lu će se kasnije danas, tokom zvanične posete Atini, sastati sa grčkim ministrom finansija Euklidom Cakalotosom i premijerom Aleksisom Ciprasom.

"Morate popraviti temelje da biste imali jaku Grčku", kazao je Lu za FT, ukazujući istovremeno na potrebu da Atina postane proaktivnija u implementaciji reformi.

Zvanična Atina i njeni partneri iz evrozone koji finansiraju treći grčki paket pomoći nastoje da postignu dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom o dodatnom ublažavanju tereta duga Atine.

MMF tek treba da uzme učešća u trećem paketu pomoći, u vrednosti od 86 milijardi evra, budući da insistira na značajnom ublažavanju duga Atine kako bi se on učinio održivijim.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dogovor Grčke i MMF javni dug grčke grčka kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana