Tekst objavljen: 08.06.2015 9:42        


Ruski proizvođač dijamanata, EPL Diamond, otvorio je draguljarnicu u Zagrebu, koja je, uz prodavnice ovog tipa u Rusiji i Kazahstanu, 49. prodajno mesto tog renomiranog proizvođača dijamanata.

Ruski dijamanti stigli u Zagreb

Ovaj međunarodno poznati brend kupcima nudi idealno rezane, najčišće jakutske dijamante i garantuje autentičnost i besprekorne proporcije, prenosi portal RBTH (Russia beyond the headlines).

Isti izvor podseća da Rusija ima najveće procenjene rezerve dijamanata na svetu - oko 60 odsto svih svetskih zaliha. Oko 80 odsto ruskih dijamanata nalazi se u Jakutiji (Istočni Sibir). Trenutno se tamo iz gigantskih kratera dobija 97 odsto ruskih, odnosno 25 odsto svetskih dijamanata. U 2011. izvađeno je 35,14 miliona karata.

U Jakutiji zlatarstvo ima viševekovnu tradiciju. U postsovjetskom razdoblju ovaj umetnički zanat doživljava preporod zahvaljujući privatnim investicijama. U poslednje vreme i ruska država počinje da pruža značajniju finansijsku podršku preduzećima koja se bave obradom dragog kamenja.

Predstavnica EPL Diamond grupe, Olga Berezina, izjavila je da je otvaranje zagrebačke draguljarnice njihov prvi korak na hrvatskom tržištu.

Prema njenim rečima, kompanija planira da tu prebaci deo proizvodnje, koja bi trebalo da pokrije mrežu draguljarnica u Austriji i Nemačkoj.

"Uz podršku Hrvatske privredne komore u Moskvi, planiramo da otvorimo draguljarnice i u nekim gradovima na jadranskoj obali", dodala je Berezina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EPL Diamond prodaja dijamanata ruski dijamanti dijamanti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana