Tekst objavljen: 19.08.2015 9:50        


Najveći ruski operater mobilne telefonije MTS zainteresovan je za moguće učešće u privatizaciji srpske kompanije u sektoru telekomunikacija Telekom Srbija, izjavio je izvršni direktor i predsednik upravnog odbora MTS-a Andrej Dubovskov, prenela je agencija Tas. 

Ruski MTS potvrdio zainteresovanost za Telekom Srbija

"Što se tiče Telekoma Srbija, preuzimanje te firme bi moglo da nam bude interesantno, ali moramo da sagledamo detalje da li bi to bilo profitabilno za nas, a naravno da naše interesovanje zavisi i od iznosa koji bismo potrošili na to", rekao je Dubovskov.

Bečki dnevnik Prese je juče podsetio da je Srbija odredila da 58,11 odsto Telekoma Srbije neće prodati ispod 1,1 milijarde evra, i da su među zainteresovanima Dojče Telekom, Telekom Slovenije, veliki ruski operater MTS, kao i niz fondova.

Vlasnik kompanije "AFK Sistem", većinskog vlasnika MTS-a, Vladimir Jevtušenkov izjavio je 2013. da AFK razmatra učestvovanje u privatizaciji srpskog Telekoma.

MTS je vodeća grupacija u sektoru telekomunikacija u Rusiji, koja je na dan 31. marta 2015. imala više od 100 miliona pretplatnika mobilne telefonije u Rusiji, Ukrajini, Jermeniji, Turkmenistanu, Uzbekistanu i Belorusiji.
Od jula 2000. ta kompanija se kotira na njujorškoj, a od novembra 2003. na moskovskoj berzi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija MTS privatizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana