Tekst objavljen: 18.04.2017 8:33        


NJUJORK, 18. aprila (Tanjug) - Američka osiguravajuća kuća Fideliti || Garanti lajf (Fidelity||Guaranty Life, FGL) poništila je dogovor o integraciji sa kineskom Anbang Inšurans grupom (Anbang Insurance) vredan 1,6 milijardi dolara. "Utvrdili smo da više nije u najboljem interesu akcionara FGL-a da nastave transakciju sa Anbangom", naveo je generalni direktor američke osiguravajuće kuće Kris Litlfild u saopštenju, prenosi agencija AFP.

SAD: Fideliti poništio dogovor s Kinezima o preuzimanju

Iz FGL-a su poručili da su otvoreni za dogovor sa nekim drugim, dodajući da je "niz kompanija" izrazilo zainteresovanost, ali da su bili sprečeni da sklope drugi dogovor dok je sporazum sa Anbangom "bio živ".
Međutim, posle ovog poteza Fideliti "nema prema Anbangu dalje obaveze iz sporazuma o integraciji i može da uđe u alternativni dogovor".

Američki osiguravatelj nije naveo razlog poništavanja dogovora s Kinezima, ali prema izveštajima američkih poslovnih listova sporazum sa Anbangom je naišao na prepreke kod državnih regulatora.

Osnovan pre samo 13 godina, Anbang je izrastao iz domaćeg prodavca osiguranja imovine u moćnu kompaniju u sektoru finansijskih usluga, čije je ime privuklo pažnju u svetskim poslovnim krugovima kada je 2014. godine kupio njujorški legendarni hotel Valdorf Astoriju za rekordnih 1,95 milijardi dolara.

Anbang je takođe bio u trci za kupovinu za Starvud Hotels || Rizorts Vorldvajd sa ponudom vrednom 14 milijardi dolara, ali je izgubio tu utakmicu od Mariota, koji je postao vlasnik Starvuda, podseća francuska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana